Sol Meditation.
Magnus - Projekt Sol, 29-30 December 2007

Du går omkring i ett öppet, småkuperat hedlandskap där sikten är fri. Uppe på en av kullarna brinner en eld, du går sakta ditåt. Du ställer dig jämte elden och tittar på lågorna som är lika höga som din kropp. Du känner hur värmen sprids i din kropp. Sakta kliver du in i elden och blir ett med den. Du brinner utan att förtäras, men din kropp blir hetare och hetare.

Du ser nu ytterligare en eld tändas jämte din eld, och du ser hur en annan person ställer sig jämte den för att även han stega in i sin eld. Eld efter eld tänds, person efter person kliver in, tills vi står tolv stycken tillsammans i ring. Vi står där och brinner och väntar på vår Mästare.

Vår Mästare kommer nu nerstigande från himlen som ett bländvitt eldsken som landar mitt i ringen. Efter ett tag kliver vi alla in i Mästaren, sammansmälter med honom och bildar en glödande boll, en Sol som sakta stiger på himlen. Solen stiger högt och lyser över jorden. Vi brinner utan att förtäras.

Sakta backar du ut ur Solen som fortfarande lyser klart. Du passerar jorden och känner Solens strålning från detta avstånd. Du passerar ut i Sol systemet, hela tiden med ansiktet vänt mot den strålande Solen. Du känner hur strålningen avtar med avståndet. Du passerar nu ut i rymden utanför Solsystemet med blicken stadigt fäst på Solen. Du ser nu hur Solen tar plats i ett stjärntecken bland övriga i Stjärnhimlen. Din Sol lyser mycket starkt med ett säreget Ljus. Du gläds över insikten i att alla andra Stjärnor på Stjärnhimlen har uppkommit på samma sätt och lyser av samma Kraft.

Backa vidare ut i rymden med blicken fäst på Solen. Du känner nu hur det blir varmare och varmare på ryggen och du backar nu tillbaka in i Solen och återförenas med den. Du ser fortfarande Stjärnhimlen med din Sol framför dig.

Sakta förs du tillbaka till eld ringen med dom tolv eldarna runt ljusskenet i mitten. Du backar sakta ur ringen som fortsätter att brinna och du fortsätter din vandring på heden.


Tillbaka till Projekt Sol - Meditationer